Stihl lancerer ny generation af 70cc motorsav

Med den nye STIHL MS 462 tager STIHL et stort skridt i udviklingen af motorsave til professionelt brug, og overhaler dermed de nærmeste konkurrenter overlegent.

Der har være en smule forsinkelse på leveringen af motorsaven ud til de danske STIHL forhandlere, men nu skulle det være helt sikkert: I starten af juni måned ankommer en af årets helt store nyheder til de professionelle skovfolk, nemlig den 70 cc store MS 462. Den har allerede nu fået rigtig fine ord med sig fra udlandet. På STIHL Danmarks YouTube kanal kan man blandt andet finde en video fra Frankrig, som har haft saven til test.

At saven yder 70 cc er sådan set ikke helt unormalt for en professionel sav, – det specielle er ergonomien, vægten og savens automatiske kalibrering. MS 462 vejer blot 6,0 kg, og er så slankt udformet at den føles nem at arbejde med. Netop den slanke udformning betyder meget for arbejdsstillingen, og det er da også design med fokus på korrekt ergonomi der er i højsædet. Derudover er MS 462 naturligvis udstyret med elektrisk choker og varme i grebet for højere komfort. De faste møtrikker på kædehjulet sikrer nem udskiftning af kæden, ligesom der er værktøjsfri tankdæksler. Den brændstofbesparende 2-MIX motor yder altid optimalt grundet M-Tronic enheden. Hastighedsmæssigt er den ligeledes nr et i sin klasse, og når tophastigheden på 106 km/t i løbet af blot 0,3 sekunder.

“Der findes ikke et unødvendigt gram på denne model”, fortæller produktchef Niclas Zetterberg, “Det betyder ,at de kunder der normalt af vægthensyn arbejder med 60 cc motorsave, nu har mulighed for en endnu stærkere sav, grundet den lave vægt.”Motorsaven kan naturligvis ses på STIHLs stand på Roskilde Dyrskue, der finder sted den 8-10 juni. Stand nr. 139

Fakta:

Motor 2-MIX

Slagvolumen 72,2 cc

Effekt kW / hk 4,4 / 6,0

Vægt 6,0 kg.

Vægt m/sværd/kæde 7,3 kg

Lydtryksniveau 108 dB(A)

Lydeffektniveau 117 dB(A)

Vibrationer højr./venstr. m/s2 4,7 / 3,6

Vejl. udsalg inkl. moms: 8.595,-