DLF-græs på otte russiske stadioner

I Rusland gror græsset hver dag på de fodboldstadioner, der lægger græs til VM. Over hele verden venter fodboldfans på kick-off. Nedtællingen til VM er startet. Når slutrunden fløjtes i gang den 14. juni, vil publikum og TV seere verden over se de nye stærke og stresstolerante plænegræssorter fra DLF.

Rusland: Topfodbold kræver sportsgræs i verdensklasse
Den 14. juni vil verdens fodboldøjne være rettet mod Moskvas Luzhniki stadion, der er vært for åbningskampen mellem Rusland og Saudi-. Gennem 90 minutter vil 22 spillere udsætte græsset for en intensiv og brutal behandling. Græstæppet skal være toptrimmet og klar til at modstå de glidende tackler og det ubarmhjertige slid fra fodboldstøvlerne.

DLF græs på de fleste russiske stadioner
DLF er markedsleder på det russiske græsfrømarked, og virksomheden står for omkring 70 procent af Ruslands import af græsfrø. Med over 100 DLF-plænegræssorter på den russiske sortsliste er der nok at vælge imellem for de russiske groundsmen. Derfor er det naturligt, at der er valgt græsfrø fra DLF til otte af de 12 kampstadioner for at gøre banerne klar til slutrunden. I løbet af foråret er banerne blevet oversået med nye græsfrø for at gøre græstæppet slidstærkt og tæt.

“Vi er glade og stolte over, at vores plænegræs har kvalificeret sig til verdensmesterskabet for tredje gang i træk, og at vi har en stærk position til denne turnering”, siger DLFs salgs- og marketingdirektør, Søren Halbye. “Selvom de russiske stadioner er spredt rundt i mange klimazoner, har vi fundet de bedste græsløsninger, og vi er overbeviste om, at vores græs når hele vejen til finalen.”

Ny generation af stress-tolerante græsplæner
Det russiske klima byder på kolde vintre og varme somre og et væld af variationer alt efter, om man er ved kysten eller inde i landet. Der skal tages højde for de lokale forhold, når man skal vælge sit den optimale græsløsning. For det der virker på ét stadion, virker måske ikke så godt på en anden lokalitet.

Det er netop her, at DLFs planteforædlere kan bidrage. De er nemlig lykkedes med at udvikle en ny type ekstra stresstolerant plænegræs, de såkaldte 4turf® sorter. Disse alm. plænegræsser etablerer sig hurtigt og har en høj tolerance for sygdoms- og tørkestress, et dybere rodsystem og en flot mørk grøn farve. 4turf® sorterne tilfører sportsplænerne styrke og holdbarhed; egenskaber der er efterspurgt af groundsmen på de mest prestigefyldte sportsarenaer verden over. Derfor er DLFs plænegræssorter – og specielt 4turf®-sortimentet et populært valg på de russiske VM-baner.

Grønt græs til sidste fløjt
Holdbart og slidstærkt græs er nøgleord for græs til en fodboldturnering i verdensklasse. I løbet af turneringen spiller de 32 landshold 64 kampe, hvoraf syv vil finde sted på Luzhniki Stadion i Moskva. Heriblandt åbningskampen, Danmarks kamp mod Frankrig, den ene semifinale og finalen den 15. juli.