Wacker Neusons to nye 3,5 ton gravemaskiner

Med den konventionelle gravemaskine ET35 samt Zero Tail-gravemaskinen EZ36 præsenterer Wacker Neuson to nye modeller i 3,5 tons klassen.

Afprøvede funktioner fra større modeller er blevet videreudviklet konsekvent. Et helt nyt design og kabineindretning samt yderligere udstyrsmuligheder sørger for et produktivt arbejdsmiljø og modvirker træthed hos operatøren.

De nye gravemaskiner ET35 og EZ36 udmærker sig ved deres hurtigere arbejdscyklusser og det særligt præcise og effektive arbejde. Dette muliggøres af en optimeret hydraulik og den videreudviklede motor-pumpe-styring. EZ36 er konstrueret som Zero Tail-gravemaskine uden bagudhæng, særligt med henblik på arbejde på trange og uoverskuelige byggepladser, der ofte forekommer i indre byzoner. Operatøren behøver således ikke at være bekymret for, om maskinens bagudhæng beskadiges under arbejdet eller spærrer for trafikken. Bagpartiet på den kompakte gravemaskine EZ36 rager på intet tidspunkt ud over undervognen. Samtidig er kabinen på de to modeller udformet rummeligt og ergonomisk.

„Vi har fokuseret på markedets behov og leverer med de nye 3,5 tons modeller endnu større fleksibilitet og komfort. Den nye generation imponerer med sin nye kabine, nye design og yderligere udstyrsmuligheder, der muliggør et produktivt arbejde og modvirker træthed hos operatøren“, fremhæver Gert Reichetseder, talsmand for direktionen hos Wacker Neuson Linz.

Med de udvendigt førte underruller og den optimerede vægtfordeling har modellerne ET35 og EZ36 en ekstremt høj stabilitet til løft at tunge emner. Der fås op til fire ekstra styrekredse, der gør gravemaskinerne til alsidige redskabsbærere. Dermed kan entreprenørerne anvende de to modeller meget fleksibelt og økonomisk. Udstyrsmulighederne indbefatter også et trinløst svingbart dozerblad med “flydestilling”, der sørger for større fleksibilitet og effektivitet. En yderligere nyhed ved de to modeller er den hydrauliske klemme til skovlen, den „hydrauliske klo“. Denne funktion letter gribe-arbejdet, f.eks. ved fjernelse af diverse emner såsom grene eller sten inden for arbejdsområdet. Desuden fås der gummi- og stål-larvebånd til begge modeller.

Gravemaskinerne kan udstyres med Vertical Digging System (VDS) som ekstraudstyr. Denne vippemekanisme til overvognen fra Wacker Neuson giver maskinerne yderligere fleksibilitet under arbejdet. Selv på ujævne underlag, f.eks. ved fortovskanter eller skråninger, kan der ved et tryk på knappen kompenseres for hældninger på op til 27 procent. Men VDS sørger ikke kun for større sikkerhed men også for øget effektivitet: Gennem den nøjagtigt vertikale gravning spares op til 25 procent materiale og tid ved udgravning og tilfyldning. Men også ergonomien giver fordele, for den rette siddeposition aflaster ryggen og gør det muligt for operatøren at arbejde uden træthedssymptomer. Som den eneste fabrikant i segmentet kompakte gravemaskiner har Wacker Neuson i mere end 20 år tilbudt VDS- funktionen.

Brugervenlige og effektive arbejdsforhold
Et uhindret udsyn over arbejdsområde og redskab er helt uundværligt for en sikker betjening og effektivt arbejde på byggepladsen. Det nye design for model ET35 og EZ36 giver et optimalt synsfelt. Takket være den todelte forrude, der er standard, har operatøren mulighed for med få håndgreb at tilpasse kabinen til de aktuelle forhold på byggepladsen. Operatøren kan fiksere både den nederste og den øverste del af ruden under kabinetaget. Det forbedrer ventilationen af kabinen, og desuden skal den nederste forrude ikke længere tages ud separat og opbevares med besvær, og ruderne er bedre beskyttet mod beskadigelse. Derudover har dette system forskellige åbningsvarianter, f.eks. ventilationsstilling eller samtalestilling. Skydevinduerne i siden i det forreste og bageste område, der kan åbnes i begge retninger, sørger desuden for en optimal luftcirkulation i kabinen. Desuden er klimaanlæggets ydelse forbedret, så kabinen kan afkøles ned til 16 grader under udetemperaturen.

Forskellige indstillingsmuligheder for sæde og armlæn samt talrige opbevaringshylder og en opladningsmulighed for mobiltelefoner samt USB-tilslutning giver yderligere brugerkomfort. I lighed med med betjeningskonceptet for Wacker Neusons gravemaskinemodeller i 6 til 9 tons klassen fås modellerne ET35 og EZ36 også med et 3,5 tommers display i kombination med et Jog Dial betjeningselementet (ekstraudstyr), der kendes fra de større modeller. Dette anvendes til forindstilling og lagring af oliemængder til hydrauliske arbejdsredskaber, indstilling af omdrejningstallet og overvågning af diverse funktioner.

Også fastgørelsespunkterne er videreudviklet: I alt otte store surringsringe på chassisrammen og på dozerbladet sørger for nem og hurtig fastgørelse og dermed for en sikker transport af maskinen. Til hver model fås der to motorudførelser med forskelligt udstyr – efterbehandling af udstødningsgas er ikke nødvendigt. Motoren, der er monteret i siden, sikrer i forbindelse med den vip-bare kabine en meget let og hurtig vedligeholdelsesadgang. Det sparer tid og penge under driften.

Flere oplysninger på www.wackerneuson.com