Wacker Neusons nye batteridrevne pladevibrator

Allerede i 2015 positionerede Wacker Neuson sig inden for emissionsfri komprimeringsteknik ved at introducere de første batteridrevne stampere. I 2018 udvidede virksomheden sin zero emission-serie med den batteridrevne, fremadkørende pladevibrator AP1850e.

Wacker Neusons zero emission-serie med det grønne „e“ står for nul emission, lettere betjening og høj ydelse. Nu udvides serien med et nyt produkt, den batteridrevne, fremadkørende pladevibrator AP1850e. Ud over klassisk komprimering af jord, asfalt og belægningssten letter den arbejdet indendørs og i områder, der ikke tåler voldsom emission, f. eks. i udgravninger og ved bygningsarbejde. Den batteridrevne pladevibrator er også velegnet til brug i vandbeskyttelsesområder, hvor der ikke må anvendes forbrændingsmotor.

„Med den nye zero emission-plade øger vi tydeligt rentabiliteten for vores kunder, for de kan bruge et og samme batteri til Wacker Neusons pladevibrator og stamper. Allerede i udviklingsfasen af den batteridrevne pladevibrator AP1850e har vi haft et tæt samarbejde med vores kunder, og det har betalt sig“, siger Stefan Pfetsch, adm. direktør for Wacker Neuson Produktion GmbH & Co.KG i Reichertshofen. „Et krav, som virksomheder og brugere stiller til en batteridreven pladevibrator, kan typisk være, at den skal kunne klare en hel arbejdsdag uden genopladning – og det kan AP1850e.“

Den batteridrevne pladevibrators store fordel er det modulære koncept. Batteriet og opladeren til den batteridrevne pladevibratorer af samme type som den, der bruges i Wacker Neusons batteridrevne stampere. Det øger fleksibiliteten og navnlig rentabiliteten. Kunderne kan nemlig efter behov bruge batteriet fra det ene af de to materielenheder og i mellemtiden oplade et ekstra batteri. Batteriet kan afmonteres uden brug af værktøj, så det med få greb kan udskiftes med et opladet batteri. Batterisystemet er udviklet af Wacker Neuson og særligt konstrueret til brug på vibrerende maskiner og hård belastning på byggepladser.

Den batteridrevne pladevibrator har den ekstra fordel, at driftsomkostningerne er lave: Sammenlignet med konventionelle modeller, f.eks. ved karburatoren, er der ingen typiske vedligeholdelsesarbejder ved den batteridrevne Pladevibrator. Også energiudgifterne er lavere, op til 70 procent. Pladevibratoren AP1850e er den eneste fremadkørende vibrationsplade på markedet uden kilerem, da motoren er monteret direkte på bundpladen. Også det sparer vedligehold og udgifter. Den batteridrevne pladevibrator AP1850e leveres med og uden vandbeholder.

Fremtidssikret

Eldrevet udstyr får stadig større betydning i byggebranchen. Navnlig for udlejningsfirmaer er disse løsninger et interessant supplement til deres øvrige sortiment, fordi mange kunder efterspørger produkter til meget specifikke projekter, for eksempel ved indendørs renovering eller tunnelbyggeri. Her er det ofte lettere at leje det fornødne udstyr. Entreprenørvirksomheder skal overholde brancheorganisationernes restriktive retningslinjer om CO-emissionsgrænseværdier i udgravninger, og mange anlægsgartnere er som regel positivt indstillet over for batteridrevne produkter, fordi medarbejderne i stor udstrækning arbejder i byer, parker og private haver og derfor ønsker at begrænse lydemissionen samt udstødningsgasser.

El-pladevibratoren er et af Wacker Neusons mange tiltag, der skal sikre, at virksomheden snart kan tilbyde et godt emissionsfrit alternativ i hver af sine hovedproduktgrupper. Allerede i dag tilbyder Wacker Neuson sine kunder ikke kun emissionsfri komprimeringsteknik, men også en batteridreven hjullæsser og dumper samt minigraveren 803 dual power, der drives emissionsfrit, ved skift fra konventionel drift ved tilkobling af et eksternt elhydraulisk aggregat.

Læs mere hos Wacker Neuson.